naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

понедељак, 5. мај 2014.

~ Kiflice sa majonezom ~

Ove kiflice su mekane,ukusne majonez mu da neku blagu lepljivost.Nama se svidela jako.Ako koristimo margarina i majonez bez jaja onda su čak i posne.


Potrebno je:
1 kg brašna,500 ml vode,50 gr kvasca,3 kašike šećera,1 kašika soli,100 ml ulja.
Za premazivanje: majonez
Za prelivanje: 250 gr putera ili margarina.
Priprema se:
U mlakoj vodi otopimo šećer i dodamo kvasac da nabubri.Prosejemo brašno u činiju dodamo so,nabubreli  kvasac i ulje.Umesimo dobro ako treba dodamo još malo brašna da dobijemo mekano glatko testo koje se nelepi.Netreba da se testo odmara pravimo kiflice odmah.
Testo podelimo na 5 delova i svaki deo rukom formiramo u valjak koji isečemo na 10 delova (ili na više ako želimo manje kiflice).Od svih delova formiramo loptice.
Uzmemo jednu lopticu i oklagijom razvučemo u obliku elipse i rukama umotamo kiflicu.Tepsiju blago premažemo puterom ili margarinom i poređamo kiflice da imaju mali razmak jer će narasti u toku pečenja. Na toplom mestu ostavimo da narastaju oko 1 sat.Narasle kiflice premažemo majonezom i pospemo susamom.I u vrućoj rerni na 200 stepeni ispečemo da budu lepe zlatno žute.
Puter ili margarin otopimo u maloj šerpici da bude vrela (ako prska poklopimo).Pečene tople kiflice prelijemo sa 1-2 kašike vrelog putera i sotavimo da se ohlade.
Recept je odavde.


Нема коментара:

Постави коментар