naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

среда, 26. март 2014.

~ Pure plesure ~

Nije tajna da volim rozen kore.


Potrebno je: 1 pakovanje rozen kore.
Fil od vanile: 1,5 litar mleka,4 pudinga od vanile,10 kašika šećera,250 gr putera ili margarna,250 gr šećera u prahu,rendana kora od 1 limuna.
Voćni fil: 250 gr jagoda,3 kašike šećera,3 deci vode,1 puding od vanile.
Šlag za premazivanje: 2 deci slatke pavlake,1 deci kisele pavlake.
Priprema se:
Prvo pravimo fil od vanile puding pomešamo sa šećerom i sa malo mleka da nebude grudvica,ostatak mleka stavimo da uvri i skuvamo u njoj puding.Ostavimo da se hladi.Umutimo puter ili margarin sa prah šećerom i sa malo mlakim kremom sjedinimo,dodamo i rendanu koru od limuna.
Posle spremamo voćni fil jagode isečemo dodamo šećer i na tihoj vatri kuvamo,kad nam se šećer otopi i jagode puste sok štapnim mikserom izmiksujemo nemora baš da bude pire samo veći komadi da se iseku. Puding sjedinimo sa 3 deci vode da nema grudvica i skuvamo ga u jagodama.Skinemo sa vatre i ostavimo da se ohladi.
I sada filujemo svaku treći koru mažemo voćnim filom a ostale kore filujemo sa kremom od vanile.
Znači stavimo koru na tacnu fil od vanile na to opet kora pa fil od vanile pa opet kore na to voćni fil i tako ponovo dok imamo kora.Umutimo slatku pavlaku dodamo kiselu pavlaku sjedinimo i ukrasimo tortu.
U receptu piše da je torta niska i da je presekla na pola i stavila jednu preko druge ja sam kupila 2 pakovanja rozen kora i pravila sam 1,5 smesu potrošila 15 kora a drugih 5 presekla po dužini i filovala kao čokoladnu manju torticu.
Recept je odavde.


Нема коментара:

Постави коментар