naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

понедељак, 2. децембар 2013.

Letnja lazanja

Na ovaj način mi se najviše dopadaju tikvice.

Potrebo je:
2 srednje tikvice,500 gr mlevenog mesa,1 crni luk,1 čen belog luka,2 šargarepe,1 zelen,1 paprika,3 srednja paradajza,so,biber,origano,50 ml belog vina.
Besamel:2 kašike putera,2 kašike brašna,mleko (oko 500 ml zaboravila sam da izmerim),so,biber,100 gr rendanog sira.
Priprema se:
Tikvice očistimo i sa nožem za čišćenje povrća isečemo na tanke tračice posolimo i ostavimo da puste vodu.
Crni i beli luk,šargarepu,zelen i papriku u blenderu sitno isečemo i na 2 kašike ulja ih prodinstamo.Dodamo mleveno meso i pojačamo vatru pa propržimo dok ne pobeli dodamo očišćen i na kockice isečen paradajz i vino,poklopimo i kuvamo dok se meso neskuva i tečnost nam nezgusne.
Otopimo puter i propržimo na njemu brašno da ostane bela pa zalijemo sa mlekom da bude gustine sosa. Skinemo sa  vatre posolimo,pobiberimo i dodamo polovinu rendanog sira.Promešamo.
U dublju tepsiju stavimo red tikvica da se preklapaju (malo ih stisnemo da izađe voda) namažemo red mesa, pa red bešamela,pa ponovo tikvice,meso,bešamel...odgore da bude bešamel i pospemo ostatkom rendanog sira.Stavimo u rernu na 180 stepeni da ispečemo.

Нема коментара:

Постави коментар