naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

понедељак, 25. новембар 2013.

~ Torta od bele čokolade ~

Ova torta je definitivno meni jedna od najomiljenijih. Prvi put mi je tetka mog Dragog donela na babine pre četiri godine i oduševila me skroz.
Potrebno je:
Kora:12 kom belanaca,24 kašike šećera,300 gr mlevenog oraha,3 kašike griza
Fil:12 kom žumanaca,8 kašika šećera,200 gr bele čokolade,250 gr putera,2,5 deci slatke pavlake     dekoracija
3 deci slatke pavlake
Priprema se:
Kore:
U odgovarajućoj posudi umutiti 4 belanceta u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati 8 kašika šećera i mutiti sve vreme dok se šećer ne otopi.Dodati 100 gr mlevenih oraha, 1 kašiku griza i polako pomešati.Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu masu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.Na isti nacin od preostalog materijala ispeći još 2 kore.
Fil:
U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca i šećer pa kuvati na pari i mešati dok se šećer ne istopi.Dodati belu čokoladu i nastaviti sa mešanjem dok se i ona ne istopi.Pripremljeni fil staviti da se ohladi, a potom dodati puter omekšao na sobnoj temperaturi i mutiti mikserom.Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i dodati u fil i polako pomešati.
Finalni postupak:
Prvu koru premazati polovinom fila, prekriti drugom korom i naneti ostatak fila.Preklopiti trećom korom i premazati šlagom od slatke pavlake i dekorisati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар